Informative

Rrugëtimi për në BE, Moro: Sfida e qeverisë, reforma në drejtësi

Posted on 27 June 2014

Ambasadorja franceze në Tiranë, Kristinë Moro, ka deklaruar se sfidë për qeverinë shqiptare në rrugëtimin e saj drejt Bashkimit Europian, mbetet reforma në drejtësi. Dhe për arritjen e saj kërkohet bashkëpunim mes palëve, ka theksuar Ambasadorja Moro. “Jam shumë e lumtur që më në fundvendi juaj arriti ta merrte statusin e vendit kandidat. Shqipëria i […] Më Shumë

Informative

Ambasadori spanjoll mbyll misionin në Tiranë: I lumtur që Shqipëria mori statusin

Posted on 26 June 2014

Rafael Tormo Perez, Ambasadori i Spanjës në Tiranë, pas tre viteve punë, përfundon misionin e tij në Shqipëri. Ambasadori ka organizuar një pritje me konsujt e nderit, personalitete të vendit si dhe me diplomatë në këtë takim të tij përshëndetës me autoritetet që ka bashkëpunuar. Që nga nisja e punës së tij, Ambasadori tha se […] Më Shumë

Informative

Festa kombëtare e Egjiptit në Tiranë, ambasada pritje për personalitete dhe diplomatë

Posted on 25 June 2014

Festa kombëtare e Egjiptit është festuar edhe në Tiranë. Në pritjen e organizuar me këtë rast nga ambasada egjiptiane, morën pjesë një sërë personalitetesh të jetës publike dhe ekonomike të vendit, sikurse edhe shumë diplomatë të akredituar në Shqipëri, mes të cilëve ambasadori amerikan, Aleksandër Arvizu dhe Konsulli i nderit i Shteteve të Bashkuara të […] Më Shumë

Informative

Dita e fundit e Konsujve të Nderit në Meksikë, vizitojnë 2 shtetet më të favorshme për investime

Posted on 21 June 2014

Meksiko Siti ishte ndalesa e parë e 102 Konsujve të Nderit të Shteteve të Bashkuara të Meksikës në misionin e tyre për të njohur nga afër shtetin që përfaqësojnë. Stacioni i radhës ishte “State of Mexico”, apo Shteti i Meksikës, të cilin një studim i fundit ndërkombëtar e ka renditur ndër 30 vendet më të […] Më Shumë

Informative

Presidenti Meksikan pret Konsullin Ndroqi. Lajmi pasqyrohet nga shtypi i ditës: Takim i rëndësishëm

Posted on 20 June 2014

Gazetat kanë pasqyruar takimin e Konsullit të Nderit, Ylli Ndroqi me Presidentin Meksikan, Enrike Pena Nieto. Pavarësisht lajmeve të shumta të ditës, gazetat kanë pasqyruar edhe në faqe të parë foton e takimit të rëndësishëm, që realizohet për herë të parë mes një personaliteti shqiptar dhe një presidenti meksikan. Gazeta Shekulli shkruan në faqe të […] Më Shumë

Informative

Konsulli Ylli Ndroqi në pritjen e Ambasadës italiane

Posted on 03 June 2014

Në 2 Qershor, Italia feston themelimin e Republikës , që daton që nga viti 1946. Në të gjithë botën, ambasadat italiane organizojnë festime për këtë rast dhe pjesë e kësaj kolane u bë edhe Ambasada Italiane në Shqipëri, e cila organizoi këtë ceremoni të veçantë ku binte në sy një prani e madhe e personaliteteve […] Më Shumë