Në Kategorinë | Informative

1 Maji, festime në Meksikë

Postuar në 01 May 2013 nga Administrator

1 Maji që njihet si dita ndërkombëtare e punës është kujtuar përmes festimeve dhe protestave edhe në Meksikë.

Ashtu si në çdo vend tjetër të botës kjo ditë i kushtohet punës dhe në fokus ka sindikatat e punës që organizojnë protesta për të drejtat e punëtorëve.

Megjithëse 1 Maji nuk është ditë zyrtare pushimi, në Meksikë nuk ofrohet asnjë shërbim për qytetarët nga zyrat dhe administrata shtetërore por edhe në sipërmarrjet private.

Në këtë ditë kur kudo protestohet, edhe sindikata të ndryshme në meksikë kanë dalë nëpër rrugë për të protestuar në mënyrë paqësore, duke i fokusuar kërkesat e tyre në të drejtat e punëtorëve.

Në këto protetsta sindikalistët shprehin përmes pankartave në duar pakënaqësitë që hasin punonjësit por edhe problemet ligjore me të cialt përballen në punën e tyre në sipërmarrjet publike e private në këtë vend.

Në mënyrë specifike këto sindikata bashkohen për të protestuar në mënyrë specifike per përfitime më të mira shëndetësore, trajtim më të mirë, etj. Në këtë ditë që u kushtohet tërësisht të drejtave të punëtorëve në konsullatën Mekiskane në tiranë është valëvitur flamuri meksikan.