Arkiva | October, 2013

Etiketa: ,

Konsulli i Nderit, i ftuar në festimet e Fiesta Nacional, Tiranë

Postuar në 18 October 2013 nga Administrator

Përvjetori i ankorimit të Kristofor Kolombit në Botën e Re më 12 Tetor 1492 festohet gjërësisht në të dy Amerikat.

Festimet e këtij përvjetori në Spanjë janë kthyer në traditë që prej 1935, ku u mbajt edhe festivali i parë ne Madrid. Megjithatë, në 7 Tetor 1987 kjo ditë mori emrin e plotë si Festa Kombëtare dhe 12 Tetori u kthye në një nga dy festimet nacionale se bashku me Ditën e Kushtetutës në 6 Dhjetor.

Që prej vitit 2000, 12 Tetori gjithashtu ka qënë edhe Dita e Forcave të Armatosura e cila festohet çdo vit me një paradë ushtarake në Madrid. Në krye të paradës qëndron mbreti i Spanjës duke qënë se Spanja është një monarki kushtetuese.

Në një ditë historike si kjo, ambasada spanjolle në Tiranë ka organizuar një pritje ku të ftuar kanë qënë personalitete të politikës shqiptare si Z. Ilir Meta, ambasadori i BE-së, Ettore Sequi, dhe trupi diplomatik i akredituar në vendin tonë, ku mes të ftuarve ka qënë edhe Konsulli i Nderit të Meksikës në Tiranë, Z. Ylli Ndroqi.

Etiketa: , ,

Konsulli i Nderit, i ftuar në Ambasadën Spanjolle

Postuar në 18 October 2013 nga Administrator